Päivitetty 13.09.2010

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Kotiseutuneuvos Esko A. Paju SSS ry:n kunniajäseneksi

Artikkeli on julkaistu myös jäsentiedotteessa 1/2002. Kirjoittaja Kaija Salminen.

 

Salon Seudun Sukututkijat ry. kutsui loppuvuodesta 2001 kunniajäsenekseen kotiseutuneuvos Esko A. Pajun. Kunniajäsenyydelle on vankat perusteet: Esko Paju on vuosikymmenet tehnyt ansiokkaasti karjalaista ja myös salonseutulaista perinnetyötä keräämällä järjestelmällisesti lehtileikkeitä, valokuvia ym. dokumentteja sekä erityisesti tekemällä murre- ym. haastatteluja ja videonauhoituksia. Laajoiksi paisuneita kokoelmiaan varten Esko Paju osti 1980-luvun loppupuolella asuintalonsa kerhotilan, joka toimii nykyisin Perinnepirttinä. Kokoelmiin ensi kertaa tutustuva voi vain hämmästellä aineiston määrää: 

Perinnepirtti
Erkki Partanen (vas.) ja Kalevi Launiainen perinnepirtin kokoelmien äärellä.
 

Kokoelmia ylläpitää ja kehittää edelleen Salon Karjalainen Perinneyhdistys ry., jonka perustajajäsen Esko Paju on. Pienen yhdistyksen aktiivijäsenistä ovat usein paikalla Erkki Partanen, Jenny Manelius ja Kalevi Launiainen, jotka auliisti esittelevät Perinnepirttiä, opastavat aineiston käytössä ja jatkavat perinteen tallentajina jo yli 80-vuotiaan Esko Pajun työtä. Erkki Partanen luetteloi parhaillaan kokoelmien kirjoja tietokoneelle. Kalevi Launiainen kertoo, että haastatteluja tehdään edelleen. Sitä varten Perinnepirtissä on videokameroita, editointilaitteet, valokuvapimiö ym. tarvittavia laitteita sekä pari tietokonetta. 

Perinneyhdistys toimii kokonaan lahjoitusten ja avustusten varassa, mm. Uusikirkkosäätiö ja Kannelsäätiö ovat avustaneet toimintaa. Tietokoneet on saatu lahjoituksina, ja osan kameroista ja muista laitteista jäsenet ovat ostaneet omalla kustannuksellaan. Pääasiassa perinteen tallennusta tehdään talkoovoimin. Uusia jäseniä yhdistykseen toivotaan ikään, säätyyn, heimoon ym. katsomatta. 

Kokoelmiin voi tutustua paikan päällä, mutta aineistoa lainataan myös kotiin. Perinnepirtissä on avoimet ovet joka kuukauden 1. keskiviikkona klo 12 - 15, mutta vierailijat ovat tervetulleita myös muuna aikana. Paikalla ollaan lähes joka päivä. Käynnistä voi sopia Kalevi Launiaisen kanssa, puh. (02)7332135. 

Kaija Salminen 

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2019

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevään 2019 toimintakalenteri. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

GENI ja MyHeritage sukututkijan työkaluina. Lue lisää ...

Itsenäisyyssenaattorit 1917 ja suvut 2017 Lue lisää ...

Katsaus Nuorsuomalaisen puolueen vaiheisiin Lue lisää ...

Korpraali Jaakko Ollenqvist Marttilasta Lue lisää ...

Uusi hallituksen jäsen esittäytyy: Anni Ala-Rakkola-Kara Lue lisää ...

Kirjastoon 2018 hankitut uudet kirjat Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi