Päivitetty 20.09.2017

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Hallituksen palsta

Artikkeli on kooste Suvustaja-lehdissä 1/2017 ja 2/2017 julkaistuista artikkeleista. Kirjoittaja Martti Attila , koostanut Mikko Laihonen.

 

Hallitus on kokoontunut järjestäytymiskokouksensa (10.1.2017) jälkeen neljä kertaa. Kokouksissa käsiteltiin kokousohjelmia, kevätkokousasioita, kunnianosoituksia, sihteerien valintaa, kevätretkeä, Facebook-sivujen ylläpitäjää ja sukututkijahakemistoa.
Kesäkuun kokous 6.6. pidettiin taidegalleria-nukketeatteri Levolassa. Kokouksessa valittiin yhdistyksen sihteeriksi Marjatta Ticklén ja jäsensihteeriksi Heikki Pulkkinen.

Hallituksen kevätkokous 2017
Hallituksen kevätkauden viimeinen kokous pidettiin taide-galleria-nukketeatteri
Levolassa Perniössä. Mikko Laihonen (kolmas vasemmalta) esitteli suunnitelmaa
sukututkija-hakemistoksi. Kuva: Martti Attila.

Tammikuun kuukausitapaamisen korvasi retki Ritarihuoneelle Helsinkiin. Retken selostus löytyy täältä. Tammikuussa osallistuimme jälleen Plazan ”Fun & Hobby” -tapahtumaan. Tällä kertaa pöytämme sijainti oli melko syrjässä ja ehkä sen vuoksi kävijämäärä osastollamme jäi aiempaa pienemmäksi. Uusia jäseniä toki saatiin esittäytymisemme myötä.

Ritarihuone
Ritarihuoneella pääsimme myös tutustumaan amanunessi Gunilla Peräsalon
(1. vasemmalta) opastuk-sella myös Ritarihuoneen kirjastoon, johon opastus-
kierrokset eivät yleensä ulotu. Kuva: Kaija Salminen.

Valtakunnalliset sukututkimuspäivät

Espoon Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa pidetyille Valtakunnallisille sukututkimuspäiville osallistui ydinjoukkomme. Kokousta leimasivat Suomen Sukututkimusseuran 100-vuotisjuhlallisuudet. Esitelmien ja näyttelyn ohella oli mukava kuulla käytäväkeskusteluissa ylistettävän vielä Salon tapahtuman onnistuneita järjestelyjä verrattuna kahteen myöhemmin järjestettyyn vastaavaan tapahtumaan.

Päävastuun vuoden 2015 Valtakunnallisten Sukututkimuspäivien järjestelyistä Salossa kantoi Kari Iso-Järvenpää, jolle Suomen Sukututkimusseura myönsi hallituksemme ehdottamana juhlakokouksessaan ansiomitalin (ks. artikkeli täältä).

Uudet kunniajäsenet Eero Lehto ja Teppo Karppinen

Hallitus kutsui keväällä vuosikokouksessa kunniajäsenikseen Eero Lehdon ja Teppo Karppisen. Molemmat ovat yhdistyksemme pitkäaikaisia jäseniä, ja molemmat ovat kunnostautuneet myös sukukirjojen tekijöinä.

Eero Lehto on julkaissut v. 2012 Sukukokoelma-nimisen jättimäisen viisiosaisen teossarjan pääasiassa lounaissuomalaisista sukujuuristaan. Esivanhempia hän on tutkinut ensin taaksepäin parikymmentä sukupolvea ja sen jälkeen n. 20:lle kantaisälle jälkeläiset näihin päiviin saakka. Kirjasarjassa on yli 2500 sivua, yli 9 000 sukutaulua ja hakemistossa yli 60 000 nimeä. Sukukokoelmaan kuuluu lähes nelimetrinen "sukulakana". Sukukirjasta on tehty myös cd-rom -versio päivitettyine tietoineen. Eero Lehdon haastattelu on julkaistu Suvustajassa 2/2014 ja on luettavissa verkkosivuillamme: http://www.sssry.fi/elehto.htm.

Teppo Karppinen kuuluu yhdistyksemme perustajajäseniin. Sukututkimusta hän on harrastanut yli 40 vuotta. Hän on julkaissut neljä erittäin perusteellisesti tutkittua sukukirjaa savolais-karjalaisista ja osin hämäläisistä sukujuuristaan. Suomen Sukututkimusseura valitsi Pihkalanjärven Moisiot kirjan Vuoden 1995 sukukirjaksi. Lisäksi Teppo on tehnyt lukuisia julkaisemattomia sukututkimuksia mm. saksalaisen vaimonsa ja lastensa puolisoiden suvuista. Teppo Karppisen tuore haastattelu on julkaistu tässä Suvustajassa sivuilla 10–11.

Salon Seudun Sukututkijat ry kiittää Eero Lehtoa ja Teppo Karppista arvokkaasta työstä sukututkijoina ja yhdistyksenä jäseninä.

Jäsenasiat

Uusia jäseniä on tänä vuonna saatu jo 26 – lienee uusi ennätys. Jäsenmäärä tällä hetkellä on 362. Hallitus toivottaa uudet ja entisetkin jäsenet tervetulleiksi!

Muu toiminta

Työryhmämme sai keväällä päätökseen Salon alueen seurakuntien hakemistot hiljattain kuvatuille SSHY:n jäsensivuille. Kuvaus isosta urakasta täällä.

Neuvottelut käynnistetään SSHY:n (kamerakalusto) ja Salon seurakunnan (alkuperäiset kirkonkirjat) kanssa vielä digitoimattomien kirkonkirjojen kuvaamiseksi. Työ on suunniteltu aloitettavaksi syksyn kuluessa.

Jäsenrekisteriuudistus on tehostanut jäsensihteerin työtä — osa jäsenmaksujen perinnästä sähköpostin avulla säästää myös kustannuksia.

Mikko Laihonen on sitoutunut luomaan yhdistyksellemme interaktiivisen sukututkijahakemiston. Esikuva saatiin Lahden Seudun Sukututkijoiden vastaavasta jäsenpalvelusta. Työ on edistynyt kesän aikana ja tavoite olisi esitellä valmis palvelu joulukuun kuukausitapaamisessa. Martti Attila tulee toimimaan hakemiston yhteyshenkilönä. Ennakkotietoja hakemistosta tällä sivulla ja myöhemmin kotisivuillamme. (Ks. lisää täältä)

Hallitus vuodelle 2017

Syyskokouksessa 10.11.2016 valittin yhdistyksen puheenjohtajaksi Arto Lahtinen ja varapuheenjohtajaksi edelleen Eero Kallio. Hallituksen jäseninä toiselle kaudelle jatkavat Heikki Pulkkinen ja Marja-Liisa Pitkänen. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä valittiin uudelleen Martti Attila ja Harri Lintula ja Paula Riihuhdan tilalle valittiin Vesa Hänninen. Puheenjohtajaksi valitun Arto Lahtisen tilalle valittiin Marjatta Ticklén.

SSSry:n uusi ja vanha hallitus 2017

Perinteinen ryhmäkuva hallituksenvaihtokokouksesta 10.1.2017. Kuvassa vasemmalta lukien takarivissä Heikki Pulkkinen, Harri Lintula, Kari Iso-Järvenpää, Risto Aarikka, Eero Kallio, Vesa Hänninen ja Risto Sinervo sekä eturivissä Kaija Salminen, Martti Attila, Marja-Liisa Pitkänen, Birgitta Hiiskola, Marjatta Ticklén ja ja Arto Lahtinen. Kuvan otti Kaija Salminen.

 

Entisissä tehtävissään jatkavat taloudenhoitana Risto Sinervo, kirjastovastaavana Kaija Salminen, Suvustajan päätoimittajana Martti Attila, retkivastaavana Vesa Hänninen, atk-vastaavana Risto Aarikka ja retki-ilmoittautumiset vastaanottaa edelleen Birgitta Hiiskola.

Hallituksen puheenjohtajan tehtävät jättänyt Kari Iso-Järvenpää kukitettiin järjestäytymiskokouksessa kiitospuheiden kera. Hänen 6-vuotinen puheenjohtajuutensa lukuisine ansioineen huipentui paljon kiitosta saaneisiin, vuoden 2015 Valtakunnallisiin Sukututkimuspäiviin, joiden järjestelyä Kari organisoi moniosaajana itseään ja aikaansa säästämättä.

Kari Iso-Järvenpää

Puheenjohtaja Kari Iso-Järvenpää kukitettuna 10.1.2017. Kuvan otti Kaija Salminen.

Mikko Laihosen ylläpitämillä nettisivuilla otettiin syyskuussa käyttöön vain jäsenille tarkoitetut jäsensivut. Sinne on jo saatu ensimmäiset tiedot, joita ei ole Suvustajassa painettuina. Jäsentunnuksilla pääsee jäsensivuilta selailemaan myös tuoreimpia Suvustajia aktiivisine linkkeineen.

Hallitus pyrkii itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi järjestämään teemaan sopivia aiheita tapaamisiimme ja toivottaa samalla jäsenistölle menestyksekästä ja sukututkimusrikasta juhlavuotta.

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 2/2017

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Syksyn 2017 toimintakalenteri Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Sukututkijahakemisto uudistuu Lue lisää ...

Kevätretkellä Vesilahdessa 13.5.2017 Lue lisää ...

Teppo Karppinen - SSSry:n kunniajäsen Lue lisää ...

Inkerin sivistys- ja kulttuurihistorian tutkimus ja inkerinsuomalaisten identiteetti Suomessa Lue lisää ...

Jacob Johan Maexmontan (1796-1884) - Suomen metsästyskuningas Lue lisää ...

Retki Ritarihuoneelle 26.1.2017 Lue lisää ...

Kirjaston uudet kirjat vuonna 2017 Lue lisää ...

Uusia hakemistoja Salon alueen kirkonkirjoihin SSHY:n jäsensivuilla Lue lisää ...

Kaikilla kotieläimillä on oma nimi Lue lisää ...

Ulrika Juseliuksen kotisivut Lue lisää ...

Voitto Hellstenin esipolvikaavio Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi