Päivitetty 10.02.2016

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Liisa Suominen - Tervehdys Teille Sukututkijat

Salon Seudun Sukututkijat r.y:n nykyiset ja entiset hallituksen jäsenet esittäytyvät:

Artikkeli on julkaistu myös jäsentiedotteessa 1/2001. Kirjoittaja Liisa Suominen.

 

Olen Liisa Suominen Salosta ja olen uusi hallituksen jäsen. Minulta on toivottu esittelyä itsestäni ja sukututkimuksestani. Yritän kertoa Teille itsestäni.

Olen tehnyt elämäntyöni hoitoalalla. Aloitin apuhoitajana v.1957 ja lopetin johtavana ylihoitajana v.1997. Siinä välissä opiskelin ja tein töitä, jotta sain opiskelurahoja. Harrastuksena ovat olleet käsityöt ja öljyvärimaalaus. Maalaaminen öljy- ja akvarelliväreillä on nykyisinkin ylivoimaisesti eniten aikaa vievä harrastus.

Kun jäin pois työelämästä, tuli enemmän aikaa harrastuksiin, myös sukututkimukseen. Äitini on kertonut, että hän ei tiedä omista isovanhemmistaan, heistä ei koskaan puhuttu. Tämä äitini kertoma oli jo pitkään ollut kipinänä sukututkimuksen aloittamiseen. Kävin Halikossa sukututkimuskurssin ja jatkokurssin v.1997 ja sille tutkimustielle olen jäänyt. Olen kuitenkin noviisi alalla. Välillä on ollut pitkiä taukoja, mutta olen tuloksiakin saanut. Olen ainakin löytänyt vastauksen kysymykseen, miksi ei äitini isovanhemmista puhuttu: he kuolivat, kun äitini vanhemmat olivat pieniä. Esim. äidin äidin isä tuli Karjalohjalta kahden sisaruksensa kanssa isovanhempiensa kotiin Suomusjärvelle Lemulan rustholliin ja he jäivät sinne - juuret jäivät Karjalohjalle. Matkan varrella olen kiinnostunut myös isä ni suvusta, jonka juuret liikkuvat samoissa pitäjissä kuin äitini juuret. Isäni sukua ovat Willman ja Suominen, mutta isän isän veljet ovat Peltosia ja Salmisia. Pääosin suku on alueelta: Kisko, Uskela, Perniö. Äitini sukua ovat Ekqvist ja Tamlander. Pääosin suku tulee alueelta: Suomusjärvi, Kisko Kiikala, Karjalohja .

Tämä sukututkimus on todella mielenkiintoista ja tuo esille paljon uutta. Suuri haaveeni on saada aikaan sukukirja, mutta se on vielä unelma. Olen hankkinut tietokoneohjelman Sukujutut ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Minulle voi myös lähettää postia, jos suvut kolahtavat, osoitteella: liisa.suominen[e]salonseutu.fi

Liisa Suominen

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2020

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Syksyn 2020 toimintakalenteri. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, OSA 4/7, 2002–2004 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, OSA 5/7, 2005–2010 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, OSA 6/7, 2011–2016 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, OSA 7/7, 2017– Lue lisää ...

Rälssitalokiistoja ja kuninkaallisia kirjeitä 1600-luvultaLue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi