Päivitetty 04.02.2018

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Puheenjohtajan katsaus

Kulunut vuosi 2017 oli itsenäisyytemme juhlavuosi. Yhdistyksemme huomioi juhlavuositeeman kuukausitapaamisten esitysten aiheissa. Juhlavuositeema jatkuu osittain myös tänä keväänä. Vuoden 2018 toiminnassa näkyy vahvasti jäsentemme palvelun parantaminen. Digitaalisten palvelujen pohjatyö on tehty viime syksynä. Yhdistyksemme aktiivit Risto Sinervo ja Martti Attila tekivät suuren työn kuvatessaan kirkonkirjoja, ja kotisivujemme ylläpitäjä Mikko Laihonen rakensi interaktiivisen sukututkijahakemiston, joka on lajissaan merkittävä. Hakemisto on ollut joulukuusta lähtien jäsentemme käytettävissä, ja siitä näkyy, mitä sukuja kukin tutkii. Myös tutkijoiden yhteystiedot löytyvät sieltä. Toivomme, että mahdollisimman moni julkaisee tietonsa tässä hakemistossa. Näin hyödymme toistemme tutkimuksista parhaiten ja saamme tukea omiin tutkimuksiimme.

Alkuperäisten kirkonkirjojen digikuvaamista Salossa on jatkettu – tällä kertaa omin voimin. Seuraava vaihe on uuden kuvatun aineiston siirtäminen Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) jäsensivuille. Me emme pysty vaikuttamaan aineiston siirron aikatauluun, vaan SSHY tekee siirron resurssiensa puitteissa. Toivomme, että saisimme talven aikana aineiston käyttöönne SSHY:n sivuilla. Vuonna 2018 on jäsentemme käytössä aineistoa paljon enemmän kuin aiemmin. Kiitän Marttia, Ristoa ja Mikkoa arvokkaasta työstä yhdistyksemme ja sen jäsenistön hyväksi.

Vuonna 2018 meillä on luvassa useita mielenkiintoisia esitelmiä kuukausitapaamisissamme. Kesäretkemme suuntautuu tänä keväänä Maskuun. Yhdistys tukee matkaa maksamalla linja-auton kustannukset. Muistutan vielä kerhotapaamisten merkityksestä. Kerhotapaamisissa me jokainen voimme luoda verkostoa, josta on varmasti hyötyä omissa tutkimuksissamme. Toivon näkeväni mahdollisimman monet teistä näissä tilaisuuksissa.

Kiitän kaikkia menneen vuoden aikana toimintaamme osallistuneita!

Hyvää sukututkimusvuotta 2018!

 

Salossa, helmikuussa 2018

Arto Lahtinen

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2018

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevään 2018 toimintakalenteri Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Itsenäisyyssenaatin jäsen, Juhani Arajärvi (1867-1941)Lue lisää ...

”Mitä olen tehnyt, sen olen tehnyt maan parhaaksi!” Melkkilän kartanon isäntä, eversti Johan Henrik Hästesko (1741–1790)Lue lisää ...

Sauvon Rökman-suvustaLue lisää ...

Talonpoikaispurjehduksen anti Särkisalolle, Bertel Förbom ja jääkäreiden kuljetus Libausta VaasaanLue lisää ...

Sukututkijahakemistosta tukea tutkijan työhön Lue lisää ...

Kirjastoon elo-joulukuussa 2017 hankitut uudet kirjatLue lisää ...

Uusia AP-kuvia kuvattu SSHY:n jäsensivuille Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi