Päivitetty 09.02.2016

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Risto Sinervo - Uusi taloudenhoitaja esittäytyy

Artikkeli on julkaistu myös jäsentiedotteessa 2/2012. Kirjoittaja Risto Sinervo

 

Jäin pari vuotta sitten eläkkeelle työskenneltyäni 40 vuotta hotelli- ja ravintola‐alalla. Niistä viimeiset 29 vuotta yrittäjänä. Työni vuoksi olen kiertänyt Suomea ristiin rastiin ja nähnyt miten ihmiset ovat erilaisia eri puolilla maata. Tämä itse asiassa sai minut innostumaan omien juurieni elvittämiseen. Isäni nimittäin oli salolainen ja äitini on savolainen, tai niin kuin myöhemmin selvisi, keskisuomalainen. Halusin tietää, mistä minut on tehty!

Kävi ilmi, että syntymäkotini on Uskelassa, Karjaskyläntien varrella. Kaikkein ihmeellisintä on, että nyt yli 60 vuoden jälkeen asun kahden kilometrin päässä sieltä, Kiskontien varrella, toista sataa vuotta vanhassa mökissä. Voi sanoa, että ympyrä on kohdallani sulkeutunut. Enkä ole varsinaisesti tänne hakeutunut, vaan elämä kuljetti.

Minulla on vaimo ja kaksi lasta, jotka molemmat ovat myös asettuneet tänne Saloon. Koulutukseltani olen restonomi ja ikuinen kauppat. yo. Mielipuuhiani ovat veneily, kalastus, metsästys, talon‐ ja puutarhanhoito sekä ilmailu. Alunperin minusta pitikin tulla lentäjä, mutta taas elämä kuljetti.

Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Hangossa, jonne vanhempani muuttivat pian syntymäni jälkeen v. 1947. Isäni koti oli Kärkässä, Lahtirannassa, jossa vietin monia lapsuuteni kesiä. Isoisäni oli Kärkän kartanon palveluksessa työnjohtajana vastuualueenaan mm. kartanon hevoset, isot "ardennerit". Muistan vieläkin kuinka ylpeä olin silloin saadessani ratsastaa niillä.

Varsinainen sukututkimusharrastus teki tuloaan hiljalleen, mutta todellisen tartunnan sain vapaaajan lisääntyessä eläkkeelle jäätyäni. Nyt se on merkittävä osa arkipäivääni, vaimon mielestä ehkä liiankin. "Hei maa kutsuu, maa kutsuu, jätä nyt hetkeksi ne Anders ja Walborg ja tule syömään". On aivan käsittämätöntä, miten tämä harrastus vie mukanaan.

Erääksi tärkeäksi syyksi sukututkimukseen ryhtymisessäni oli se, että haluan kertoa lapsilleni ja lapsenlapsilleni, keitä me olemme ja mistä tulemme. Näyttää näet siltä, että ystävä‐ ja tuttavapiirissäni ja yleisemminkin omista isovanhemmista tiedetään uskomattoman vähän, jos mitään. Etäisemmistä sukulaisista ei mitään.

Risto Sinervo

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2019

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevään 2019 toimintakalenteri. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

GENI ja MyHeritage sukututkijan työkaluina. Lue lisää ...

Itsenäisyyssenaattorit 1917 ja suvut 2017 Lue lisää ...

Katsaus Nuorsuomalaisen puolueen vaiheisiin Lue lisää ...

Korpraali Jaakko Ollenqvist Marttilasta Lue lisää ...

Uusi hallituksen jäsen esittäytyy: Anni Ala-Rakkola-Kara Lue lisää ...

Kirjastoon 2018 hankitut uudet kirjat Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi