Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Yhdistyksen 300. jäsen, Heli Syrjälä

Artikkeli on julkaistu myös Jäsentiedote:ssa 1/2002 Kirjoittaja Kaija Salminen

Yhdistyksemme saavutti jälleen uuden merkkipaalun, kun 300. jäsen liittyi riveihimme kesällä. Hän on Heli Syrjälä, 24-vuotias nuori nainen, joka parhaillaan opiskelee oppisopimuksella tavoitteenaan valmistua koulunkäyntiavustajaksi. Seuraavassa hänen haastattelunsa: 

Mikä sai sinut innostumaan sukututkimuksesta?

Kiinnostuin sukututkimuksesta, kun kuulin suvusta hurjia tarinoita. Sukuuni kuuluu noita nimeltä Prättäkitti, joka muistitiedon mukaan on elänyt joskus 1600 - 1700 -luvulla Ypäjällä. Todisteaineistoa vielä puuttuu. Lisäksi olen kuullut viinanpoltosta, murhista ym. mielenkiintoisista asioista. 

Mitä sukuja ja paikkakuntia olet tutkinut ja kuinka pitkälle olet päässyt?

Olen itse vielä alkutaipaleella. Äidinisän sukua (Cedergren - Lehtisalo) on jo tutkittu aikaisemmin. Erkki Apajalahti on kirjoittanut suvusta kirjan Genealogia Nils Jacobi, ja sieltä ole saanut pohjatietoja. Äidin sukua on asunut Tammela - Pusula -alueella. Olen päässyt noin 1850-luvulle saakka. 

Käytätkö tietotekniikkaa hyväksi ja millä tavalla?

Haen tietoja HisKistä, en muuta. Sukuohjelmisto 2000:n demoversion olen ajatellut hankkia. 

Mitä tavoitteita sinulla on?

Minulla on salainen haave julkaista joskus sukukirja tarinoineen. 

Mitä odotuksia sinulla on yhdistyksen suhteen?

Olen käynyt yhdistyksen Internet-kurssilla ja kerhohuoneella, mutta en muissa kokouksissa. En osaa oikein mitään vaatia, koska olen päässyt vasta alkuun sukututkimuksissani. 

Tässä lisäksi Helin yhteystiedot mahdollista tietojen vaihtoa varten: heli.syrjala[e]luukku.com ja puh. 050 518 7225. 

Kaija Salminen
×