Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Puheenjohtajan katsaus

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2021 Kirjoittaja Arto Lahtinen

Salon Seudun Sukututkijoiden uudistuneet kotisivut ovat valmistuneet. Webmasterimme Mikko Laihosen pitkän uurastuksen tulos on nyt käytettävissänne. Uudistuneissa sivuissa on haettu selkeyttä – uskon niiden palvelevan jäsenistöämme entistä paremmin. Ajankohtaiset asiat esitetään entistä selkeämmin, ja etätilaisuudet ovat esillä uutena asiana.

Etätilaisuuksia ja etänä toteutettavia tietoiskuja tulemme pitämään ohjelmassamme jatkossakin, vaikka pandemia väistyisikin. Esimerkkinä uudesta tarjonnastamme on 23.8.2021 alkavat Juha Vuorelan pitämät maanantaitunnit. Niitä on kaikkiaan 15 kpl ja kunkin kesto 1 1/2 tuntia. Tilaisuudet sisältävät tietoiskuja sukututkimuksen eri alueilta. Etätilaisuudet löytyvät verkkosivuiltamme kohdasta AJANKOHTAISTA. Sinne päivittyvät jatkossa muutkin etätilaisuutemme. Kunkin tapahtuman kohdalla on linkki, josta pääsee liittymään tilaisuuteen. Sivuille pääseminen edellyttää kirjautumista jäsentunnuksilla, koska nämä tilaisuudet on tarkoitettu vain jäsenistölle.

Kuva 1
Kuva 1. Arto Lahtinen

Kirjautukaa tunnuksillanne siis aina käyttäessänne kotisivujamme. Sieltä tietopankista löytyy myös sukututkijahakemisto, jota kannattaa hyödyntää. Kannustan jäsenistöä kirjaamaan sinne tutkimuskohteitaan. Mitä enemmän kohteita on tutkimushakemistossa, sitä enemmän me kaikki hyödymme. Verkostoituminen kannattaa.Kevään ja alkukesän aikana on yhdistykseemme liittynyt ilahduttavan paljon uusia jäseniä. Huomio kiinnittyi tässä Salon seudun ulkopuolella asuvien suureen määrään. Tämä on yksi peruste sille, että pyrimme laajentamaan tarjontaa verkkosivuillamme. Etätilaisuudet palvelevat myös etäämpänä asuvia jäseniämme. Tavoitteemme on palvella jäsenistöämme entistä paremmin. Uudet jäsenet tuovat mukanaan uudenlaista näkemystä. Toivonkin heidän myös tuovan esiin ajatuksia toimintamme kehittämisestä.

Syksystä lähtien pyrimme normalisoimaan toimintamme, mikäli pandemia sen sallii. Kerhotapaamiset jatkuvat syksyllä. Retki Somerolle syyskuun alussa on jouduttu peruuttamaan. Kuukausitapaamiset jatkuvat. Osaan tilaisuuksista pystyy osallistumaan myös etänä. Kotisivuillamme on ajantasainen syksyn ohjelma nähtävissä. Sukututkimusterveisin

Arto Lahtinen
×