Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Tarkista ja päivitä jäsentietosi, jotta voit hyödyntää yhdistyksen jäsenedut!

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2021 Kirjoittaja Mikko Laihonen, webmaster ja Anni Ala-Rakkola-Kara, jäsensihteeri

Jäsenrekisterissämme on tällä hetkellä jonkin verran vanhentuneita yhteystietoja. Käy tarkistamassa omat tietosi jäsensivuilla, jotta saat jäsenlehtemme Suvustajan ja tärkeät tiedotteet! Voit myös ottaa yhteyttä jäsensihteeriin yhteystietojesi ajantasaisuuden tarkistamiseksi.

Yhdistyksen jäsenille tarjottavat jäsenedut

 • Voit osallistua esitelmätilaisuuksiin, joita yhdistys järjestää kerran kuukaudessa. Tilaisuudet pidetään yleensä Salon pääkirjaston Laurinsalissa, mutta toisinaan käydään myös tutustumassa vaikkapa erilaisiin arkistoihin.
 • Voit osallistua yhdistyksen omiin tai yhteistyökumppaneidemme järjestämiin etätilaisuuksiin, joita järjestetään monista sukututkijoita kiinnostavista aiheista.
 • Voit osallistua kahdesti kuukaudessa pidettäviin kerhotapaamisiin, joissa voit tavata muita sukututkijoita ja hakea neuvoa ja opastusta sukututkimukseen liittyvissä asioissa tai vain käydä tarinoimassa. Kerhotapaamisten päivämäärät ilmoitetaan nettisivuilla sekä Suvustaja-lehdessä. Kerhotilamme ovat Salon pääkirjaston alakerrassa, ja siellä sijaitsee myös yhdistyksen kirjasto, josta voit lainata sukututkimukseen liittyvää kirjallisuutta.
 • Voit vaikuttaa yhdistyksen päätöksentekoon osallistumalla sääntömääräisiin kokouksiin.
 • Pääset osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin ja retkiin.
 • Saat kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Suvustaja-jäsenlehden joko paperisena tai digilehtenä valintasi mukaan.

Jäsensivuilla on monia vain jäsenille tarkoitettuja palveluja

 • Kaikille avoimilla verkkosivuillamme on yli 200 erilaista sukututkimukseen ja yhdistyksemme toimintaan liittyvää artikkelia, sukuselvitystä ja sukutaulua, ja määrä kasvaa koko ajan. Uusimmat julkaisut ovat luettavissa vain kirjautumisen vaativilla jäsensivuilla. Jäsensivuilla on myös sukututkijahakemiston laajemmat selailu- ja hakumahdollisuudet.
 • Jäsensivuille kirjautumalla näet linkit ja tunnukset, joilla pääset osallistumaan vain jäsenille tarkoitettuihin etätilaisuuksiin. Jäsensivuilla voit myös lukea Suvustaja-lehden digiversiota sekä päivittää jäsentietosi Omat tiedot -palvelussa. Omat tiedot -palvelussa voit myös tallentaa, päivittää ja julkaista omia tutkimuskohteitasi koskevia tietoja verkkosivuillamme olevaan sukututkijahakemistoon (ks. tarkemmat ohjeet kuvasta 1b).

Jäsenmaksu

Jäsenmaksun suuruuteen vaikuttaa Suvustaja-lehden tilausmuoto. Voit vaihtaa lehden toimitustapaa halutessasi.

 • Jos haluat Suvustaja-lehden paperisena kotiisi postitettuna, on jäsenmaksu 25 €.
 • Jos haluat lukea Suvustaja-lehden vain digilehtenä jäsensivuilla, on jäsenmaksu 17 €.

Jäsenhakemus

Liity jäseneksi täyttämällä jäsenhakemus osoitteessa https://sssry.fi/jaseneksi.htm. Muista painaa hakemuksen lopussa olevaa ’Tallenna’ -painiketta! Vaihtoehtoisesti voit lähettää hakemuksen yhdistyksen sähköpostiin suvustaja(at)gmail.com tai ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse yhdistyksemme jäsensihteeriin, jonka yhteystiedot löydät sivuiltamme https://sssry.fi/hallitus.htm. Saatuamme jäsenhakemuksesi lähetämme sinulle jäsenmaksulaskun, jonka pitää olla maksettuna ennen kuin jäsenyytesi voidaan vahvistaa hallituksen kokouksessa.

Jäsenmaksujen laskutus ja tiedotteet

Lähetämme jäsenmaksulaskut ja tiedotteet ensisijaisesti sähköpostitse. Tarkista, että sekä sähköposti- että postiosoitteesi ovat ajan tasalla, jotta saat Suvustajan ja jäsentiedotteet! Osoitetiedot ja muut jäsentiedot tallennetaan jäsenrekisteriin. Voit lukea tietosuojaselosteen osoitteessa https://sssry.fi/tietosuoja.htm.

Omien tietojen tarkistaminen

Voit tarkistaa jäsenrekisterissä olevat tietosi jäsensivuilla, jossa voit myös korjata muuttuneet tiedot ja lisätä puuttuvat tiedot.

Mene sivulle sssry.fi:

 • Valitse oikeasta yläkulmasta "Kirjaudu".
 • Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Käyttäjätunnuksesi on sama kuin jäsennumerosi, löydät sen jäsenlehden osoitetarrasta ja jäsenmaksulaskusta.
 • Valitse oikeasta yläkulmasta nimesi kohdalta avautuvasta valikosta "Omat tiedot".
 • Aukeaa lomake, jossa näet rekisterissämme olevat tietosi (ks. kuva 1a).
 • Voit korjata muuttuneet tietosi ja lisätä puuttuvat tiedot.
 • Jos tarvitset kirjaimia, joita et löydä näppäimistöltäsi, kokeile painaa näytön oikeassa reunassa olevaa sinistä kuvaketta. Esiin tulevasta taulukosta voit kopioida kirjaimen haluamaasi tietokenttään.
 • Lomakkeen alareunassa rastita kohdat "Tietojen julkaiseminen" ja "Jäsenrekisteri" ja paina lopuksi "Tallenna", jolloin tiedot tallentuvat rekisteriimme ja välittyvät jäsensihteerille.
Kuva 1a
Kuva 1a. "Omat tiedot"-sivulta pääset muokkaamaan henkilötietojasi.

Jos olet unohtanut salasanasi

Mene sivulle sssry.fi:

 • Valitse oikeasta yläkulmasta "Kirjaudu" ja sen alta "Salasana unohtui".
 • Saat sähköpostitse uuden salasanan, joka pyydetään vaihtamaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Voit muodostaa itse uuden salasanan, jonka pitää olla vähintään 8 merkkiä pitkä. Käytä isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja muita näppäimistöstä löytyviä merkkejä. Älä kuitenkaan käytä välilyöntiä eikä kenomerkkiä.
 • Jos et ole ilmoittanut sähköpostiosoitettasi, jäsensihteeri lähettää salasanan sinulle postitse kirjeenä.
  tai
 • Voit pyytää uutta salasanaa sivun sssry.fi kautta yläreunan valikosta "Yhdistys", ja sen alta "Anna palautetta" -lomakkeella.
  tai
 • Voit lähettää sähköpostiviestin osoitteeseen suvustaja(at)gmail.com tai soittaa jäsensihteerille ja pyytää uutta salasanaa. Yhteystiedot löytyvät sivulta https://sssry.fi/hallitus.htm.

Ensin mainitussa yhteydenotossa vastausviesti lähtee automaattisesti sähköpostiisi. Muissa yhteydenotoissa muista aina antaa nimesi, jäsennumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Turvallisuussyistä lomakkeella antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama kuin jäsenrekisterissämmekin oleva. Lähetämme uuden salasanan vain rekisteristämme löytyvään sähköpostiosoitteeseen tai postiosoitteeseen.

Sukututkijahakemisto

Sukututkijahakemisto on Salon Seudun Sukututkijat ry:n jäsenistön ylläpitämä reaaliaikainen tietokanta yhdistyksen sukututkijajäsenistä ja heidän tutkimuskohteistaan. Se on palvelu, jossa sivuille kirjautunut käyttäjä voi ylläpitää omia yhteystietojaan ja tietoja sukututkimuskohteistaan. Tiedot voi halutessaan julkaista Sukututkijahakemistossa. Hakemiston kaikille julkinen osa sisältää luettelonäkymän tutkijoista ja heidän tutkimuskohteistaan järjestettynä tutkijan nimen mukaan.

Jäsensivustolla käytettävissäsi on edellä mainitun lisäksi luettelo järjestettynä pitäjien mukaan tai tutkimuskohteena olevan suvun nimen mukaan. Jäsensivuilla on myös hakutoiminto, jota käyttämällä voi tehdä tarkennettuja hakuja tietokannan sisältöön esim. pitäjän, kylän tai suvun nimellä tai näiden yhdistelmällä ja rajata hakua halutulle aikajaksolle. Tutkimuskohteita koskevat mahdolliset lisätiedot ja valokuvat näytetään vain jäsensivuille kirjautuneille jäsenille. Pääset kuhunkin näkymään päävalikosta.

Voit lisätä omia tutkimuskohteitasi "Omat tiedot" -sivun kautta (ks. kuva 1b). Sukututkijahakemiston oppaan löydät sivulta https://sssry.fi/sukututkijahakemisto.htm.

Kuva 1b
Kuva 1b. "Omat tiedot" -sivun kautta voit myös jakaa linkkejä nettisivuillesi ja muokata sukututkijahakemiston asetuksia.

Ilmoita muuttuneista tiedoista jäsensihteerille!

On tärkeää, että jäsenrekisterissämme olevat tiedot ovat oikein ja ajantasaisia. Ilmoita myös, jos haluat päättää jäsenyytesi yhdistyksessä. Ja jos mielessäsi on mitä vain, mikä sukututkimusasioissa tai jäsenyydessä askarruttaa, lähetä sähköpostia!

Mikko Laihonen, webmaster ja Anni Ala-Rakkola-Kara, jäsensihteeri
×