Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Hyödynnä jäsenetusi: etätilaisuuksia tarjolla runsaasti

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2021 Kirjoittaja Martti Attila

Koronapandemia on tuonut yhdistyksemme arkeen uuden toimintamuodon: etätilaisuudet! Niillä on jo keväällä korvattu kuukausitapaamisia. Yhteistyössä sisaryhdistysten kanssa etätilaisuuksia on ensi syksylle tarjolla poikkeuksellisen runsaasti. Tutustu valikoimaan ja ota haltuusi uusi tapa osallistua toimintaamme!

Täältä löydät luettelon tulevalle syksylle suunnitelluista tilaisuuksista, joihin jäsenemme voivat osallistua etäyhteydellä. Osa listan tilaisuuksista tarjoutuu yhteistyöstä muiden sukututkimusyhdistysten kanssa, kun yksi yhdistys jakaa esityksensä etänä muille yhdistyksille. Mikäli omaan syksyn kokoontumisiin tulee uusia rajoituksia, pyritään mahdollisuuksien mukaan myös omia tilaisuuksiamme pitämään etätilaisuuksina. Tarkemmat tiedot päivittyvät jäsensivuillemme.

Kuhunkin yhdistyksemme kautta välitettävään etätilaisuuksiin liittymiseksi löydät linkin jäsensivuiltamme: https://sssry.fi/etakokoukset.htm. Linkki aktivoituu sisäänkirjautuneille jäsenillemme ilmoitettuna alkamisaikana ja tilaisuuden moderaattorille voi tarvittaessa viestittää mahdollisista kuvan tai äänen yhteysongelmista.

Etätilaisuuteen liittymiseen sinun ei tarvitse asentaa koneellesi Zoom- tai Teams-ohjelmaa - liittyminen tapahtumaan sujuu joustavasti tietokoneesi selaimen avulla.

Helpoimmin liityt mukaan tilaisuuteen kirjautumalla sivuillemme sisään ja klikkaamalla ruudun oikeassa reunassa olevalla Ajankohtaista-palstalla ko. tilaisuuden kohdalla näkyvää painiketta. Vaikka etäyhteyslinkki ja -painikkeet ovat sivustollamme näkyvissä, klikkaa itsesi mukaan tilaisuuteen vasta enintään muutama minuutti ennen tilaisuuden alkua, koska yhteys ei ehkä toimi ennen kuin vasta juuri alkamishetkellä.

Mikäli olet ensi kertaa liittymässä etätilaisuuteen, löydät etäyhteyden luomiseen ja käyttöön liittyvät ohjeet kyseisen tilaisuuden kohdalta kalenterisivultamme https://sssry.fi/etakokoukset.htm, kunhan ensin kirjaudut jäsenenä sisään sivustollemme. Huomaathan, että eri tilaisuuksissa saattaa olla käytössä eri etäyhteysohjelma tai -sivusto, joten siksi kannattaa katsoa ohjeet nimenomaan ao. tilaisuuden ohjelinkistä. Linkit etäyhteyden muodostamiseen ja ohjeisiin tulevat näkyviin heti, kun ne ovat tiedossamme.

Verkkosivuillemme ollaan luomassa mahdollisuutta ilmoittautua ennakkoon eri tilaisuuksiin, jotta niiden järjestäjät voivat sovittaa resurssejaan tilaisuuden herättämän kiinnostuksen mukaan. Lähitulevaisuudessa tarjoamme sinulle mahdollisuuden ennakkoilmoittautumiseen joihinkin tilaisuuksiin erikseen. Uusi ilmoittautumistapa tulee selkiyttämään käytäntöä myös jäsentemme kannalta, koska sieltä ilmenee ajantasaisesti, mihin tilaisuuksiin olet ilmoittautunut, ja onko ilmoittautumisesi vahvistettu mahdollisten osallistujamäärien rajoitusten vuoksi. Seuraa sähköistä viestintäämme siitä, milloin ilmoittautuminen verkkosivujemme kautta käynnistyy.

Martti Attila
×