Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Puheenjohtajan katsaus

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 1/2022 Kirjoittaja Arto Lahtinen

Mennyt pandemiavuosi sai aikaan muutosta toimintaamme. Jonkin verran piti tilaisuuksia peruuttaa tai siirtää toiseen ajankohtaan. Tärkein kehityshankkeemme liittyy toimintatapoihimme ja kotisivujemme monipuolistamiseen. Olemme harjoitelleet ns. hybriditapaamisia, joissa osa osallistujista on paikalla ja osa etäyhteyden päässä. Näitä tilaisuuksia jatkamme jossain määrin. Myös tietoiskut, kuten Juha Vuorelan maanantailuennot, jatkuvat keväällä. Pyrimme koko ajan lisäämään kotisivujemme materiaalia. Sivuiltamme löytyy nyt mm. lista alueemme isäntäluetteloista. Ajan tasalla pysyminen on vaatinut investointeja laitteisiin ja ohjelmistoihin. Teknisten ratkaisujen käyttäminen ja osaava webmasterimme Mikko Laihonen niiden toteuttajana ovat mahdollistaneet toimintamme pandemiankin aikana.

Kuva 1
Kuva 1. Arto Lahtinen

Viime vuoden lopulla saimme tiedon Kansallisen Sukututkimuspäivän julistamisesta. Sukututkimuksen päivää vietetään vuosittain 11. huhtikuuta, ensimmäisen kerran tänä vuonna. Päivää voivat parhaaksi katsomallaan tavalla viettää sukututkimusharrastuksen piirissä toimivat yhteisöt. Kansalliseksi Sukututkimuksen päiväksi valittu päivämäärä on Turun piispa Johannes Terseruksen kuolinpäivä. Turun piispana ollessaan Terserus aloitti Genealogia Sursillianan kokoamisen.

Omalta osaltani mielenkiintoinen projekti on kuulua Suomen Sukututkimusseuran Vuoden sukukirja 2021 -raatiin. Odotan mielenkiinnolla lähes kolmenkymmenen sukukirjan antia.

Salonseutulaisten sukujen tutkiminen on yhä helpompaa ja kätevämpää. Nimet rippikirjassa helpottavat oleellisesti tutkimista. Nimi vain hakukenttään, niin henkilö löytyy vaivatta. Tästä on kiittäminen ennen kaikkea hallituksemmeaktiivisia puurtajia Martti Attilaa ja Risto Sinervoa. Tämä työ jatkuu edelleen. Käyttäkää hyväksenne SSHY:n sivujen parantuneita ominaisuuksia!

Yhdistyksemme toimii jäseniensä hyväksi. Siksi toivomme saavamme ehdotuksia ja palautetta toimintamme kehittämiseksi. Kotisivuillamme on palautelomake, jota voi käyttää. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla tai puhelimella.

Vuodesta 2021 kiittäen ja antoisaa vuotta 2022 toivottaen!

Arto Lahtinen
×