Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Vierailu Perniön kotiseutuyhdistyksen arkistoon

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2022 Kirjoittaja Martti Attila

Yhdistyksemme 11 jäsentä teki 23.4. kimppakyydeillä vierailun Perniön kotiseutuyhdistys ry:n arkistoon, Osuuskunta Pro Perniön omistamassa Perniön kunnantalossa. Siellä oppaanamme toimi kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja, kotiseutuneuvos Antero Peijonen. Vierailijat saivat hyvän kuvan niin yhdistyksen arkistosta kuin julkaisutoiminnastakin. Antero oli tuonut selailtavaksi myös oman kirjastonsa Perniötä koskevia aineistoa, jota tutkittiin kiinnostuneesti. Vierailijoilla oli myös mahdollisuus ostaa erilaisia julkaisuja. Kolmiosainen Perniön historiakin löysi uusia omistajia.

Antero Peijonen (toinen oikealta) esittelemässä Perniön kotiseutuyhdistyksen arkistoa. Kuva: Marjatta Ticklén.
Kuva 1: Antero Peijonen (toinen oikealta) esittelemässä Perniön kotiseutuyhdis-tyksen arkistoa. Kuva: Marjatta Ticklén.

Moni sai myös uutta tietoa perniöläisistä juuristaan Anteron vahvan tietämyksen avulla. Mm. kuusjokelainen Voitto Malm huomasi olevansa Anterolle sukua.

Arkiston jälkeen vierailimme myös Perniönseudun Lehden uusissa toimitiloissa (toimitus on muuttanut kunnantalosta Haarlantie 4:ään), missä Maija Poutanen esitteli lehden toimintaa sekä myynnissä olevia julkaisuja. Täältäkin tarttui monille mukaan luettavaa, jopa uusia lehden tilauksiakin tehtiin.

Martti Attila
×